Wallenbergare

Wallenbergare

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g Scan kalvfärs
  • 1½ tsk salt
  • ca 2 krm nymald vitpeppar
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 1 dl vitt, finsiktat ströbröd
  • smör till stekning

Till servering

  • potatismos
  • gröna små ärtor
  • rårörda lingon
Gör så här Blanda den kylskåpskalla färsen väl med salt, peppar och äggulor för hand. Färsen måste hållas så kall som möjligt. När den är jämn och lite seg i konsistensen är det dags att blanda i grädden, lite i taget. Arbeta inte färsen så mycket att den skär sig. Forma nu färsen till fyra stora biffar och vänd dem i ströbröd. Stek biffarna på svag värme i smör tills de är genomstekta. Servera dem nystekta och varma med potatismos, små gröna ärtor och rårörda lingon. Tips! Om du vill ha magrare Wallenbergare kan du byta ut vispgrädden mot matlagningsgrädde och utesluta paneringen med ströbröd.