Varmkorvsgryta med rotfrukter och senapskräm

Varmkorvsgryta med rotfrukter och senapskräm

Koka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Deli varmkorv 300 g
  • 1 l vatten + 3 msk konc kycklingfond
  • 2 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 100 g kålrot, i tärningar
  • 1 st palsternacka, i slantar
  • 1 stor morot, i slantar
  • 6 potatisar, i klyftor
  • 10 cm purjolök, i grova strimlor
  • rivet skal av 1 tvättad apelsin
  • 3 msk hackad persilja

Senapskräm

  • ½ burk kesella 1% à 250 g
  • 1 msk fransk osötad senap
Gör så här Koka upp vatten och fond med lagerblad och pepparkorn. Lägg i rotfrukterna och låt sjuda tills de är mjuka, ca 15 minuter. Tillsätt purjolöken när 5 minuter återstår. Dela korvarna och lägg i dem, apelsinskal och persilja. Låt allt bli varmt. Rör ihop kesella och senap och servera till.