Salamirulle med fetaostdipp

Salamirulle med fetaostdipp

För 8 personer
Ingredienser
  • 2 förp Scan salami à 100 g
  • 8 filodegsplattor 50x24 cm
  • 2 äggvitor uppvispade
  • 1 burk tapenade 150 g

Fetaostdipp

  • 100 g fetaost
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk krossad rosépeppar
Gör så här Sätt ugnen på 200ºC. Ta upp en filodegsplatta i taget. Pensla den med äggvita. Vik ihop plattan tredubbelt från kortsidan. Lägg ca ½ msk tapenade i en sträng i mitten längs med långsidan. Rulla salamiskivorna och lägg 2 rullar på varje platta ovanpå tapenaden. Pensla den bortre långsidan på degen med lite äggvita, rulla ihop och tvinna ihop ändarna. Lägg rullarna på en plåt. Pensla dem med äggvita och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Mixa ost, yoghurt och rosépeppar. Smaka av med salt och peppar. Dela rullarna och servera dem med dippen.