För 8 personer
Ingredienser
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten

Garnering

  • 1-2 förp Scan olivmortadella à 100 g
  • 2 tomater, i klyftor
  • svarta oliver
  • basilika

Fyllning

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 2½ dl riven lagrad ost, t ex cheddar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 4 soltorkade tomater, strimlade
Gör så här Hacka samman pajdegen för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ pajdegen i kylen ca 20 min. Sätt ugnen på 200ºC. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Strö ost och tomater i pajskalet. Häll på äggstanningen. Grädda ca 30 min. Dekorera pajen med tomatklyfta, olivmortadella, oliv och basilika som sätts på cocktailpinne.