Gourmetbiff med lök

Gourmetbiff med lök

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 skivor Scan Gourmet ryggbiff, ca 600 g
  • 4-6 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör

Råstekt potatis

  • 800 g potatis, skalad och skivad
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar grovmald
Gör så här Sätt ugnen på 250ºC. Bred ut potatisskivorna på en plåt utan att de ligger ovanpå varandra. Droppa över lite olja och salta och peppra. Stek potatisen i ugn till fin färg ca 20 min. Stek löken mjuk och guldgul i smör i en stekpanna på låg värme. Tillsätt lite vatten och salt. Efterstek under lock ca 5 min, håll varmt. Låt lite smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek sedan biffarna på näst högsta värme, ev i omgångar, 2-3 min per sida. Krydda med salt och peppar under stekningen. Häll lite vatten i stekpannan mellan stekningarna och spara det till sky. Sila och smaka av med salt och soja. Servera biffen med stekt lök, sky, råstekt potatis och sallad.