Ugnsfalukorv med potatismos

Ugnsfalukorv med potatismos

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan falukorv 600 g
  • 2 msk grov senap
  • 1 rödlök, i tunna skivor
  • 2 tomater, halverade och skivade
  • 100 g lagrad ost, riven

Potatismos

  • 1 kg mjölig potatis, skalad i bitar
  • 2½ dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
Gör så här Sätt ugnen på 200ºC. Skär djupa snitt i falukorven med ca 1 cm mellanrum. Lägg i lite senap i varje skåra och lägg i omväxlande lök, tomat och ost. Gratinera i ugn ca 20 min tills osten fått gyllenbrun färg. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen ordentligt på spisen. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt ljummen mjölk, smör och persilja. Blanda och smaka av med salt och peppar. Servera falukorven med potatismos och riven morot.