Kalops

Kalops

Koka
Ingredienser
  • 600 g Scan nötkött, t ex bog, högrev, fransyska
  • 2 gula lökar, i bitar
  • 5 dl vatten
  • 1½ tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 morötter, skalade och skivade
  • 3 msk vetemjöl
  • ½-1 dl vatten
Gör så här Om köttet inte är tärnat, skär det i ca 3x3 cm stora bitar. Bryn dem och löken i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, salt och kryddor. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1 timme. Späd ev med lite mer vatten. Lägg morötterna i grytan och koka ca 5 min. Rör ut mjölet med vattnet till en slät redning.Tillsätt redningen och koka 3-5 min. Smaka av. Servera med kokt potatis, kokta morötter, inlagda rödbetor och ev bröd.