Flinta med coleslaw, tomat- och mangosallad

Flinta med coleslaw, tomat- och mangosallad

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 Scan Flintastek ca 870 g

Coleslaw

  • 300 g Vitkål
  • 1½ tsk Salt
  • 1 krm Kummin, mald
  • 1 tsk Socker
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1 dl Lätt crème fraiche
  • 1 msk Majonnäs

Tomat- och mangosallad

  • 1 Mango
  • 1 Rödlök
  • 4 Tomater
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 3 msk Rapsolja
Gör så här 1. Dela vitkålen i 4 klyftor. Skär bort rotstocken. Strimla klyftorna fint. Strö över salt och blanda runt ordentligt. Låt stå i ca 20 min.

2. Skala och riv moroten. Rör ner morot, kummin, socker, peppar, crème fraiche och majonnäs i vitkålen. Blanda väl och smaka av.

3. Skala mango och rödlök. Finhacka rödlöken. Skär mango och tomat i centimeterstora bitar. Blanda mango, tomat, rödlök, vinäger och rapsolja. Krydda med peppar.

4. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla den 15-20 cm över glöd, ca 20 min eller tills innertemperaturen är 68°C. Vänd köttet 5-6 gånger under grillningen. Flintasteken ska bli genomstekt och samtidigt få fin stekyta. Skär steken i tunna sneda skivor.

5. Servera med salladen, coleslaw och kokt färskpotatis eller bakad potatis.