Grillspett med apelsin- och basilikamarinerade grönsaker

Grillspett med apelsin- och basilikamarinerade grönsaker

För 6 personer
Ingredienser
  • 2 förp Pigghamspett Beach BBQ à 400 g
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk konc apelsinjuice
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 2 mozzarellaostar à 125 g
  • 12 knippmorötter
  • 1 kg färskpotatis
Gör så här Mixa basilika, apelsinsaft, apelsinjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Skär osten i stora tärningar och blanda med basilikavinägretten.

Skala och koka morötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt morötterna rinna av på papper. Pensla dem med lite olivolja. Grilla moröttterna över glöd tills de blir mjuka. Krydda dem med salt och peppar.

Borsta och koka potatisen. Dela stora potatisar. Lägg morötter, potatis och ost i en form. Häll över vinägretten.

Grilla spetten 5-10 cm över glöd, ca 2 min på varje sida. Det går även att steka de i ugn i 250°C eller grilläge i ca 2 min på varje sida.
Servera spetten med de marinerade grönsakerna.