Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1 Scan nötstek t ex fransyska
- eller ytterlår, ca 1 kg
- 1 rödlök
- 4 lagerblad
- 1 tsk timjan
- 1 tsk hel svartpeppar
- 2 tsk honung
- 2 msk soja
- 5 dl kalvfond
- 2 dl vitt vin
- 2 msk sherryvinäger
- ½ msk maizena
- 2 fänkål
- 4 tomater
Till servering
- Pasta eller potatis
Lyft upp köttet, sila skyn och slå den tillbaka i kastrullen. Låt koka ihop och smaka av med vinäger, salt och peppar. Red av med maizena utrört i lite vitt vin.
Låt steken vila före serveringen. Skiva fänkålen och skär tomaterna i mindre bitar. Stek dem i olivolja så att de får fin färg. Servera med nykokt pasta eller potatis.