Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Köttfärsfyllda tomater med ugnsbakade rödbetor
- 400 g Scan ekologisk köttfärs
- 1 burk ajvar relish ca 340 g
- 8 tomater
- 500 g halverade rödbetor
- 1 msk flingsalt
Bryn köttfärsen i lite olivolja i en stekpanna. Rör i ajvar relish. Skär av ett lock och gröp ur kärnhuset på tomaterna. Fyll dem med köttfärsröran och lägg i en ugnssäker form. Lägg rödbetsklyftorna runt om, salta och ringla över lite olivolja. Baka i ugnen tills rödbetorna är nätt och jämnt mjuka, ca 30 minuter.
Servera gärna tomaterna och rödbetorna med råris.