Varmkorv med pepparrotskryddat mos

För 4 personer
Ingredienser
  • 8 Scan Varmkorv

Pepparrotskryddat mos

  • 1 kg skalad potatis i mindre bitar
  • 2½ dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 400 g broccoli i små bitar
  • ca 4 msk riven pepparrot
Gör så här Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress eller mosa den med en potatisstöt. Ljumma mjölken och blanda med potatismoset. Tillsätt smör och pepparrot och rör om. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen, lägg i varmkorven och låt den bli varm, ca 7 minuter.
Koka broccolin i saltat vatten i en kastrull 1-2 minuter.
Servera varmkorvarna med potatismoset och broccolin.