Flintastek med rostad majs och sötpotatis

Flintastek med rostad majs och sötpotatis

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Flintastek, chili, ca 870g

CITRONPEPPARGLAZE

  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 msk honung
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar

ROSTAD MAJS OCH SÖTPOTATIS

  • 4 skalade sötpotatisar i grova bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 okokta färska eller frysta majskolvar
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 msk finhackad färsk koriander
Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Blanda citronskal, -saft, honung och svartpeppar i en skål.

3. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla köttet ungefär 15 cm över glöden i ca 20 minuter, tills innertemperaturen är 65°C. Vänd 5-6 gånger under grillningen. Pensla på citronpepparglazen mot slutet.

4. Vänd potatisbitarna i olivolja på en plåt eller i ugnssäker form. Skär av majskornen från kolvarna och blanda dem med potatisen. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Smaksätt med chili, limesaft och koriander.

5. Servera köttet med rostad majs och potatis.