Txistorraspett med salsa fresca

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Txistorra, 300 g
  • 1 rödlök i 8 klyftor
  • 2 röda paprikor delade i 8 bitar
  • 1 tsk spiskummin
  • 100 g fetaost
  • ev hackad koriander
  • 8 grillspett

SALSA FRESCA

  • 8 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
Gör så här Skär tomaterna i grova bitar. Vänd dem i olivolja i en skål. Smaksätt med salt, chili, koriander och vitlök.

Skär korvarna i bitar. Trä upp korv, lökklyftor och paprikabitar på spetten och grilla tills de fått färg, ca 3-5 minuter. Smaksätt med spiskummin och salt.

Skär fetaosten i 8 bitar och trä dem på spetten. Lägg spetten på grillen en stund till strax innan de ska serveras så att osten blir mjuk.
Servera spetten med lite hackad koriander samt salsa fresca.