Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Txistorraspett med salsa fresca
- 1 förp Scan Txistorra, 300 g
- 1 rödlök i 8 klyftor
- 2 röda paprikor delade i 8 bitar
- 1 tsk spiskummin
- 100 g fetaost
- ev hackad koriander
- 8 grillspett
SALSA FRESCA
- 8 tomater
- 2 msk olivolja
- 1 finhackad röd chilifrukt
- 2 msk finhackad färsk koriander
- 1 finhackad vitlöksklyfta
Skär korvarna i bitar. Trä upp korv, lökklyftor och paprikabitar på spetten och grilla tills de fått färg, ca 3-5 minuter. Smaksätt med spiskummin och salt.
Skär fetaosten i 8 bitar och trä dem på spetten. Lägg spetten på grillen en stund till strax innan de ska serveras så att osten blir mjuk.
Servera spetten med lite hackad koriander samt salsa fresca.