Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Chorizo med citroncrème
- 1 förp Scan Må gott chorizo, 260 g
- ½ dl lätt crème fraiche
- 2 msk majonäs
- rivet skal av 1 stor citron
- 1 baguette i tunna skivor
- 1½ msk olivolja
- 1 knippe ruccola
- svartpeppar
Pensla brödskivorna med olivolja. Rosta dem i ugnen i ett par minuter. Givetvis går det också bra att använda färdiga crostini.
Blanda crème fraiche och majonäs med citronskal. Smaka av med salt.
Skär korven i "stubbar". Grilla eller stek dem i en stekpanna i ca 5 minuter. Fördela korvbitar och citroncrème på brödskivorna. Garnera med rucola och strö över lite svartpeppar.