Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 500 g Scan rostbiff
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk smör
- 1½ msk kalvfond
- 1 burk hela tomater 400 g
- 3 dl snabbris eller vanligt ris
- 2 msk persilja, strimlad
TILL SERVERING
- 4 msk lätt crème fraiche
- lite citronsaft
Tillsätt tomater och låt koka ihop i ca 10 minuter.
Koka riset enligt förpacknings-anvisning. Blanda alla ingredienser och smaksätt med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche smaksatt med citronsaft, salt och svartpeppar.