Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1,2 kg Scan kalvkött av bog eller grytbitar
- 1½ tsk salt per liter vatten
- ½ tsk vitpeppar, krossad
- 4-5 kryddnejlikor
- 1 morot, i bitar
- 1 gul lök eller ½ purjolök i bitar
EXTRA GRÖNSAKER
- 3 morötter
- 2 purjolökar
SÅS
- 1½ msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 6 dl kokspad
- 1 dl dill, hackad
- 1-2 tsk ättikssprit (12%)
- ½-1 dl matlagningsgrädde
- 1-2 äggulor
TILL SERVERING
- Kokt potatis