Kasslergratäng

Kasslergratäng

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan Piggham kassler
  • 1 purjolök
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ msk dragon
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl smakrik riven ost tex grevé

TILL SERVERING

  • pressad potatis
  • blandad sallad
Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Skär kasslern i skivor. Skölj och skiva purjolöken tunt. Rör ihop matlagningsgrädde med mjöl, dragon och senap. Rör i osten. Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form. Fördela kasslerskivor på. Häll på grädd- och ostblandningen. Peppra. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills gratängen börjar få färg. Servera med pressad potatis och blanda en sallad. Tips! Prova att lägga tunna äppelklyftor mellan kasslerskivorna. Det ger en god frisk smak.