I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Grillguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden
GRUNDREGLER
LÅT KÖTTET STÅ FÖR SMAKEN
Använd ett bra kött med mycket fett för bästa resultat. Gärna en färs som innehåller ca 20-25 % fett.
GRILLA HAMBURGARE MED HETTA
Se till att grillen är riktigt het innan du slänger på hamburgarna. Ytan ska fräsa ordentligt när du lägger de på grillen.
LÅT BURGAREN VARA IFRED
Undvik att trycka på burgaren med stekspaden. Hamburgaren blir godare ju mer saft som stannar kvar i burgaren. Skär heller aldrig upp en hamburgare för att se om den är klar, då rinner köttsaften ut.
FÄRS OCH FORM
HAMBURGARE PÅ HÖGREVSFÄRS
Färs av högrev har en högre fetthalt än traditionell nötfärs, det gör att köttsmaken framträder tydligare. En högre fetthalt innebär även att du inte behöver blanda färsen med ägg eller ströbröd för att forma till biffar. Ett tips är att inte blanda kryddorna i färsen, då kan det lätt bli torrt. Krydda istället ovanpå biffarna så behåller du saftigheten. Vi har även andra hamburgare, se vårt övriga sortiment här.
FORMA BURGAREN RÄTT
En miss många gör är att forma hamburgaren till en rund form. När köttet tillagas sväller det vilket gör burgaren ännu rundare, och då blir det svårt att få plats med toppingen. Ett tips är därför att istället trycka en liten grop mitt i burgarna, då blir den plattare.
Försök också att arbeta med smeten så lite som möjligt, värmen från händerna i kombination med hårt packad smet kan göra köttet segt.
CHEEEEEEZZYYY BURGER MED SÖTPOTATIS FRIES
Sötpotatispommes är en drömmig kombination till din burgare. Här serverar vi de till en hamburgare toppad med både cheddar och blåmögelost.
Till receptetBACON & CHEDDAR BURGARE MED STEKT LÖK & MAJONNÄS SMAKSATT MED PIMIENTOS DE PADRON
Bacon är gott till det mesta! Testa vårt härliga recept på högrevsburgare med bacon och cheddar!
Till receptetPork Roast Burger 113g
Scans Pork Roast Burger är 99% svenskt fläskkött och lite salt och peppar, inget annat. En saftig burgare med härlig textur och rejält med extra...
Hamburgare med Högrev 150g
Vår finaste hamburgare är gjord av svenskt nötkött. Vi grovmaler vår hamburgare med högrev och kryddar med lite salt och peppar. En garanterat...
Hamburgare 130g
En riktig favorit i en tjockare tappning tillagad på svenskt nötkött som passar till såväl vardag som till helg. Våra smakrika hamburgare är enkla...
Hamburgerfärs
SVENSK HAMBURGERFÄRS MED HÖGREV Vår hamburger färs är alltid av 100% svenskt nötkött där Benny valt att blanda 50% av den smakrika högreven med and...