BLI EN HÖJDARE PÅ HAMBURGARE

BURGAREN, FRÅN A TILL Ö

Hur gör man hamburgare på högrevsfärs? Borde du det? Vad ska man tänka på när man grillar hamburgare? Här är några enkla tips och knep på allt från vilken grillmetod du ska använda till hur du formar burgaren för att den ska bli perfekt.

burger01

GRUNDREGLER

LÅT KÖTTET STÅ FÖR SMAKEN

Använd ett bra kött med mycket fett för bästa resultat. Gärna en färs som innehåller ca 20-25 % fett. 

GRILLA HAMBURGARE MED HETTA

Se till att grillen är riktigt het innan du slänger på hamburgarna. Ytan ska fräsa ordentligt när du lägger de på grillen. 

LÅT BURGAREN VARA IFRED

Undvik att trycka på burgaren med stekspaden. Hamburgaren blir godare ju mer saft som stannar kvar i burgaren. Skär heller aldrig upp en hamburgare för att se om den är klar, då rinner köttsaften ut.

 

FÄRS OCH FORM

HAMBURGARE PÅ HÖGREVSFÄRS

Färs av högrev har en högre fetthalt än traditionell nötfärs, det gör att köttsmaken framträder tydligare. En högre fetthalt innebär även att du inte behöver blanda färsen med ägg eller ströbröd för att forma till biffar. Ett tips är att inte blanda kryddorna i färsen, då kan det lätt bli torrt. Krydda istället ovanpå biffarna så behåller du saftigheten. Vi har även andra hamburgare, se vårt övriga sortiment här.

FORMA BURGAREN RÄTT

En miss många gör är att forma hamburgaren till en rund form. När köttet tillagas sväller det vilket gör burgaren ännu rundare, och då blir det svårt att få plats med toppingen. Ett tips är därför att istället trycka en liten grop mitt i burgarna, då blir den plattare.

Försök också att arbeta med smeten så lite som möjligt, värmen från händerna i kombination med hårt packad smet kan göra köttet segt. 

bbq burger
film10 hogrev burgare

Så grillar du burgaren perfekt

Dina burgare bli extra goda om du slänger dem på grillen. Tänk högrevsfärs för bästa kvalitet!

CHEEEEEEZZYYY BURGER MED SÖTPOTATIS FRIES

Sötpotatispommes är en drömmig kombination till din burgare. Här serverar vi de till en hamburgare toppad med både cheddar och blåmögelost. 

Till receptet

BACON & CHEDDAR BURGARE MED STEKT LÖK & MAJONNÄS SMAKSATT MED PIMIENTOS DE PADRON

Bacon är gott till det mesta! Testa vårt härliga recept på högrevsburgare med bacon och cheddar!

Till receptet