Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Köttfärs är en stor vardagsfavorit som går att variera på många olika sätt. Här hittar du ett brett sortiment av svenska färser - från klassisk nötfärs och smakrik blandfärs till premiumalternativ som högrevsfärs, kalvfärs och lammfärs från Styckmästarens Utvalda. Oavsett om du lagar köttbullar till vardags, formar saftiga burgare till helgen eller vill sätta guldkant på middagen med lammspett, finns här färsen som lyfter din rätt.
Scan blandfärs har en lite högre fetthalt och passar bra till exempelvis köttbullar och biffar. Nötfärs är ett magrare alternativ och fläskfärs passar utmärkt till rätter där man vill åt god bindning och en mustig smak, exempelvis kåldolmar.
Missa inte våra premium färser från Styckmästarns utvalda där Benny Grankvist tagit fram den bästa kalvfärsen för klassiska rätter som ex kalvbiff, lammfärs för ex lammspett eller lammfärsbiffar och sist men inte minst hamburgerfärs med den perfekta mixen för en härligt saftig burgare.
Vi tillverkar de flesta av våra färser i rullpack av 3 enkla anledningar. Den är lättare att stoppa i kassen och smidigare att förvara i kyl och frys hemma. Förpackningen ger dessutom 39% lägre klimatpåverkan jämfört med färs packad i tråg och väsentligt mindre restavfall. Dessutom är färsen vakuumförpackad så den håller sig fräsch i hela 16 dagar, jämfört med normalt 9 dagar i tråg.