Vintergrilla

Finns det något härligare än en kall och klar vinterdag, en termos med varm choklad och en härlig måltid i snön. Ofta tänker vi på korvgrillning när det kommer till vintergrillning, men i vinter utmanar vi dig att prova något lite större till vinterns grillning.

Många blir säkert skeptiska när de hör orden vinter och grilla tillsammans. Att grilla ser vi oftast som en aktivitet avsedd för de varmare årstiderna, i kortärmat och med en kall dryck, inte iklädd vinterjackan och dina tjockaste grillvantar. Men i vinter blir det ändring på det, tillsammans med Weber har vi tagit fram tips för hur du kommer igång med att vintergrilla, även om det är midvinter och du får skotta dig fram till grillen.

Så på med understället, fram med dina godaste köttbitar och gör grannarna avundsjuka när de goda grilldofterna sprider sig över staketen.

Här har vi samlat våra 10 bästa tips för att vintergrilla!

1. LITA PÅ GRILLEN

Webers grillar utsätts för rigorösa tester för att försäkra att de presterar på en optimal nivå i alla väderförhållanden. Oavsett om du föredrar kol eller gasolgrillar så är Weber något för dig. Det finns ingen anledning att förvara grillen när vintern närmar sig, låt den stå kvar din uteplats, redo att användas även när det är snö ute.

2. UNDVIK VIND

Vinden är grillen värsta fiende så försök att hitta en plats i lä för din grill. Vinden gör så att den varma luften runtom grillen blåser bort, vilket i sin tur leder till att det tar mycket längre tid för råvarorna på grillen att bli klara.

3. GRILLA UTAN ATT PILLA

På Weber finns ordspråket ”looking ain’t cooking.”. Det hör ihop med att lita på att grillen kommer göra jobbet, och inte öppna grillen för att titta till dina råvaror. Under vintermånaderna blir det extra viktigt att inte öppna locket i onödan då det tar längre tid för grillen att återställa värmebalansen när värmen lämnat. Så håll locket stängt, sätt en timer och var lite kall.

4. TERMOMETER

Med en stek- eller grilltermometer blir det enklare att hålla koll på köttets innertemperatur. Har du en termometer slipper du även öppna locket och släppa ut värdefull värme och istället ägna dig åt att dricka lite varm cider i vintersolen.

5. HÅLL DIG VARM OCH SÄKER

Se till att klä dig varmt när det är kallt och blåsigt ute, men kom ihåg att tjocka vinterplagg och öppen eld inte är en bra kombination. Använd åtsittande eller instoppade plagg och om du fryser om händerna kan det vara värt att investera i ett par rejäla grillhandskar.

Julguiden

Julgrilla

Grillar du julskinkan i år? Sluta inte där! Varför inte prova att göra mer julmat på grillen? Istället för klassisk grillkorv så välj prinskorv och gör grillspett med köttbullar.

Läs mer
Weber Winter Master Touch black

Weber_BR 1.png

 

 

 

6. GRILLA SÄKERT

Säkerheten är A och O! Grilla aldrig inomhus, i förrådet eller i garaget! Det är både en brandfara och det är farligt att andas in stora mängder rök. Grilla alltid utomhus!

7. STARKA SMAKER

Starka smaker och kryddor värmer både kropp och själ även när det är riktigt kallt ute. Fram med din samling med starka såser eller prova en kryddig marinad på ditt kött.

8. GJUTJÄRNSGRYTOR OCH FOLIE

Packa in dina godbitar i foliepaket med goda kryddor eller använd en hederlig gjutjärnsgryta och förvandla din grill till en slow roaster genom att ha en lägre grilltemperatur.

9. GE SMAK MED FLIS

Weber erbjuder en mängd olika typer av rökflis och rökchunks som ger extra smak till ditt grillade kött, prova dig fram mellan ceder, bok och hickory för att hitta din favorit. Till jul rekommenderar vi äpple som finns både som flis och chunks.

10. TILL SIST - HA KUL!

Som du märker går det utmärkt att grilla även på vintern. Så se till att njut och ha kul under tiden. Bjud in familj och vänner och gör vintergrillandet till en rolig aktivitet. Värm på äppeljuice kryddad med kanel, nejlika och lönnsirap, tänd en eldstad och låt gästerna samlas runt den under tiden du tillagar en oförglömlig måltid på grillen.

Grilla på!