Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Pluma & Kotlettrad
Kotletten från gris. Ja, egentligen är det inte krångligare än så. Det är ett mört, men lite magrare kött och kan därför lätt bli torrt om du steker det för hårt.
Pluma är en marmorerad delikatess som sitter vid kotlettradens framdel. Supergod på grillen!
KÖTTBITENS HISTORIA
Ordet kotlett kommer från franskans côtlette och betyder litet revben. Ordet fläskhare är inte lika lätt att härleda men det kan komma från tyskans Hase eller nederländska Haas(je), som betyder hare. Vilket det här ju inte är. I den nederländska ordboken kopplar man ordet Haas till ländmuskel. Ländmuskeln ansågs vara den finaste biten av jaktdjuret och med tiden kom ordet Haas att beteckna en "fin köttbit" överhuvudtaget. Nu kan du lite mer.
Vill du har mer matinspiration?
Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.
Fler receptHotranch kotlett burgare
Banka eventuellt ut kotletterna lätt. Krydda med salt & peppar. Panera i följande ordning: vetemjöl. Uppvispat ägg, Panko Stek dom panerade...
Kotletter med kantareller och potatisgratäng
Rensa och stek kantarellerna i smör och olja. Häll ner potatisgratängen i en form och toppa med kantareller och riven ost. Baka gratängen i 30 min...
Fläskkotlett med krispiga jordärtskockor & gräddig sparrissås
Skrubba jordärtskockorna rena, men behåll skalet. Koka skockorna i micron i 5 min under på plast på en tallrik. Dela skockorna på hälften och stek...
Ölbräserade fläskkotletter med gräddskysås och smachade potatisar
Salta och peppra kotletterna och bryn dem sedan i smör i en djup stekpanna eller stekgryta. Tillsätt lök och vitlök samt rosmarin och bryn...
mer om kotlettrad
Det finns mycket du kan lära dig om Kotlettrad. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.
MARINAD, GLAZE OCH RUBS
Alla tre tillför massor av smak till köttet men på lite olika sätt. Bli en mästare på tekniken och lär dig vad som är vad.
PIZZA på ett punktigt sätt
Det finns lika många åsikter om hur du borde göra en pizza som det finns människor. Debatten om vad en riktig pizza är rasar ständigt där epicentru...

köttguiden
Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.

12 Utvalda köttips
Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå!
Läs merFRÅN NOGA UTVALDA GÅRDAR
Våra rapsgrisar kommer från tio noga utvalda gårdar, där vi tillsammans tagit fram ett foder som innehåller närodlad raps. Den solgula rapsens frön bidrar med omega 3 som gör köttet extra saftigt, mört och smakrikt.
Läs mer
Kotlett tunnskivad
Scan tunnskivad kotlett, benfri, är en produkt med fast vikt och alltid samma antal skivor, 8 st, per förpackning. De tunna skivorna går snabbt att...
Utvald Kotlett av Rapsgris
Kotlettraden sitter längs grisens rygg, mellan karré och rostbiff, och passar utmärkt på grillen eller i stekpannan. Rapsgrisen® är en unik...
Kotlett m ben
Scan Kotlett med ben skivas och paketeras i ett vakuumtråg. Det ger lång hållbarhet och tydlig exponering av varje skiva. Med benet kvar får köttet...
Fläskkotlett benfri
Skivad benfri kotlett från Scan passar mycket bra att steka eller grilla. Stek inte kotletten för länge så behåller du saftigheten bättre. Låt...