Köttguiden

BLI EN KÖTTMÄSTARE MED OSS

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. Välkommen till Scans köttguide. Här hittar du allt du någonsin behöver veta om kött. Från styckningsdetaljer till recept. 

Köttguiden

FAVORITER TILL HELGEN

Planerar du att laga en god köttbit till helgens middag? I vår stora köttguiden har vi samlat allt du behöver veta om kött, tillagning och teknik

Köttguiden

LAGA DEN PERFEKTA ENTRECÔTEN

Här kommer ett par ovärderliga tips som du kan ha i bakhuvudet när du tillagar din Entrecôte.

Köttguiden

IMPONERA MED DIN RYGGBIFF

Ryggbiff (eller Sirloin som britterna säger) är en klassisk lite magrare styckningsdetalj som är perfekt att grilla eller steka.

Köttguiden

SÅ LYCKAS DU MED OXFILÉN

En vattentät teknik för Oxfilé är att börja med att bryna köttet på hög värme så den får yta. Sedan helsteker du köttet med termometer i ugnen.

Läs mer

GRYTOR & STEKAR

Välkomna hösten med några härliga grytor och stekar. Här har ni några mustiga tips och recept. 

Imponera med en porchetta
Köttguiden

Imponera med en porchetta

Det italienska köket har bjudit på många favoriter genom åren och porchetta är en av dem. Med en fyllning gjord på klassiska smaker som färska örter och citron är denna fläskrätt perfekt till helgens middagsbjudning. Funkar bra att göra på både fläsksida, och som i detta fall, karré.

Köttguiden

Så lyckas du med steken

Brukar du göra stek vet du hur gott det kan bli. Har du aldrig gjort det? Tro inte att det krävs några trollkonster från en mångårig stjärnkock för att laga en god stek. Här har vi samlat alla tips du behöver för att lyckas! 

Köttguiden

Lär dig allt om högrev

Höstens kanske mest mångsidiga och älskade detalj! Vad sägs om en högrevschili, bouef eller kanske en pulled beef? 

Köttguiden

Röka rätt

Rökning är hett. För er som inte plockat in grillen kan vi tipsa om att sätta lite smak på helgens middag. 

TILL RÖKEN
Så tillagar du en klassisk rostbiff
Köttguiden

Så tillagar du en klassisk rostbiff

Rostbiff passar perfekt som söndagsstek. Perfekt när du har lite tid över.

Köttguiden

Fördjupa din köttkunskap

Köttguiden

Så förvarar du ditt kött

Här har vi samlat lite kunskap på vad du ska tänka på när du förvarar ditt kött.

Köttguiden

Mörning & metod

Att göra köttet mört har människan gjort i alla tider. En klassiker med andra ord. Här får du svar på dina tankar kring mörning. 


Alltid svenskt kött

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare. Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet


Köttguiden

12 Utvalda köttips

Här får du en crash course i köttkunskap. Vi samlat tolv snabba tips så du kan lätt tänka rätt med ditt kött. 

 

Preppa!
smaken av sverige

Bonden, styckaren & lärlingen

Med bonden, styckaren och lärlingen får du följa med på en resa genom Sverige. Det handlar om djur, om gårdar och passion.

till smaken av sverige

Bonden

Här börjar allt. Mår djuren bra, blir köttet bra.

Styckaren

Köttspecialisten. Vårt proffs: från sena till ben.

Lärlingen

Nyfiken och medveten - här för att bli expert.

Om oss

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. 

Läs mer

Köttguiden

Ta del av kött, tillagning och teknik.

Läs mer

Våra produkter

Här kan du läsa om alla våra produkter

Läs mer

Smaken av Sverige

Bonden, styckaren och lärlingens resa genom Sverige.

Läs mer