Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden

Ormar i gröngräset
- 300 g Scan Chorizo eller annan kryddig korv
- 800 g Potatis
- 2 msk Smör
- 2 dl Mjölk
- 3 dl Gröna ärtor
1. Skala potatisen och skär i stora bitar. Koka i saltat vatten.
2. Under tiden så mixar du ärtorna så slätt det går.
3. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en potatispress eller mosa med en stöt.
4. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt den bli varm. Vispa sen ner den i potatisen tillsammans med ärtkrämen. Smaka av med salt och peppar.
5. Skär korven på länden i fyra kvartar. Stek i lite smör i ca 2 minuter tills de får fin färg.
6. Servera korven ovanpå moset och låt alla dekorera sina ormar med mönster av ketchup eller senap.