Ormar i gröngräset

Ormar i gröngräset

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 300 g Scan Chorizo eller annan kryddig korv
  • 800 g Potatis
  • 2 msk Smör
  • 2 dl Mjölk
  • 3 dl Gröna ärtor
Gör så här Till servering: t ex gurkstavar och morotsstavar

1. Skala potatisen och skär i stora bitar. Koka i saltat vatten.

2. Under tiden så mixar du ärtorna så slätt det går.

3. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en potatispress eller mosa med en stöt.

4. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt den bli varm. Vispa sen ner den i potatisen tillsammans med ärtkrämen. Smaka av med salt och peppar.

5. Skär korven på länden i fyra kvartar. Stek i lite smör i ca 2 minuter tills de får fin färg.

6. Servera korven ovanpå moset och låt alla dekorera sina ormar med mönster av ketchup eller senap.