Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden

Varma korvar med solgult mos
- 400 g Scan Varmkorv
- 1 Gul paprika
- 800 g Potatis
- 2 msk Smör
- 1 msk Gurkmeja eller curry
- 1 burk Majs, ca 150 g
- 2 dl Mjölk
1. Skala potatisen och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
2. Skär den gula paprikan i pyttesmå tärningar.
3. Smält smöret i en kastrull med gurkmeja, majs och paprika. Häll i mjölken och låt det bli varmt.
4. Vispa den kokta potatisen med en elvisp. Häll i den gula röran och blanda. Smaka av med salt och peppar.
5. Sjud korven i saltat vatten i en egen schysst kastrull i 5 minuter.
6. Ät korven med det gula moset och skin som en sol!