I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Grillguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden
Innehåll
Ingredienser: Svensk karré av gris (90%), vatten, salt, krydda inspirerad av teriyaki (farinsocker, jästextrakt, färgämne E150c, vitlök, ingefära, arom), vinägerextrakt, glukossirap, antioxidationsmedel E325, E331, konserveringsmedel E262.
Näringsvärde per 100g
- Energi 690 kJ / 170 kcal
- Fett 10 g
- Varav mättat fett 4,1 g
- Kolhydrater 1,9 g
- Varav sockerarter 1,5 g
- Protein 16 g
- Salt 1,5 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 665356
Vikt: 545 g
GTIN: 2320535600000
Produktdata
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Grilla köttet över grå glöd eller medelvärme på gasolgrill ca 15 minuter. Mät gärna med termometer, innertemperaturen ska nå 68 grader. Vänd flera gånger under grillning. Låt köttet vila några minuter innan det skärs upp.