Mörad oxfilé
Scan

Mörad oxfilé

Oxfilén är den möraste styckningsdetaljen och sitter under bakre delen av ryggen. Mörad oxfilé från vårt omsorgsfullt utvalt-sortiment är det möraste kött du kan tänka dig. Tack vare att vi med omsorg valt ut de bästa kvalitetsdjuren från våra svenska gårdar och sedan mörat köttet i 2 omgångar blir det riktigt mört och smakrikt kött. Näringsdeklarationen nedan är genomsnittliga siffror hämtade från SLV, naturliga variationer förekommer.

  • Svenska flaggan
  • Kött från Sverige
  • Nyckelhålet

Näringsvärde per 100g

  • Energi 500 kJ / 120 kcal
  • Fett 4,1 g
  • Varav mättat fett 2 g
  • Kolhydrater 0 g
  • Varav sockerarter 0 g
  • Protein 22 g
  • Salt 0,2 g

Allergener

  • Gluten Nej
  • Laktos Nej
  • Mjölk Nej
  • Soja Nej
  • Ägg Nej
  • Ärtprotein Nej
  • Senap Nej

Teknisk data

Artnr: 491312

Vikt: 240 g

GTIN: 2320131200000

Produktdata

Ursprungsland: Sverige

Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Tillagning

Medium rare Stek i stekpanna med en neutral olja på högsta effekt ca 10 sek och sänk sedan värmen till 2/3 av effekten. Stek i 3 min och tillsätt 1 msk smör, vänd och stek ytterligare 2,5 min beroende på storlek. Ös gärna med stekfettet under stekningen så värmen kommer från alla håll ungefär som ugnsvärme. Låt vila ca 1-2 min. Medium Stek i stekpanna med en neutral olja på högsta effekt ca 10 sek och sänk sedan värmen till 2/3 av effekten. Stek i 3 min och tillsätt 1 msk smör och vänd och stek ytterligare 3-3,5 min beroende på storlek. Ös gärna med stekfettet under stekningen så värmen kommer från alla håll ungefär som ugnsvärme. Låt köttet vila ca 1-2 min. Innertemperatur 48-50° Medium rare 52-54° Medium Servera gärna med en god rödvinsås, haricot verts och mandelpotatispuré.

Bra att veta

Oxfilén är den möraste detaljen på djuret och sitter på insidan av ryggraden. Filén delas upp i tre delar: huvud, mittbit och svans.

Oxfilé