Griljerad julskinka

Griljerad julskinka

Recept framtaget i samarbete med Harald Linder från Juniorkocklandslaget. Griljera julskinkan precis innan servering och låt den vila i rumstemperatur så sprider sig värmen genom hela skinkan och gör den härligare att äta.

För 4 personer
Ingredienser
  • Valfri Scan julskinka
  • 1 dl senap (tex 50/50 dijonsenap och grov skånsk senap)
  • 2 msk honung
  • 2 st äggulor
  • ½ dl panko eller ströbröd
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
Gör så här Receptet är för en stor julskinka, halvera mängden för en minijulskinkan.

Sätt på ugnen på högsta grillvärme.

Blanda allt utom panko. Pensla på den kokta julskinkan. Strö över panko, lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Griljera högt upp i ugnen till gyllenbrun, ca 5 minuter. Låt julskinka vila lite så sprider sig värmen genom hela skinkan.

Skär upp skinkan med en riktigt vass kniv så bitarna blir tunna. Tänk på att skära tvärs över fibrerna så upplevs skinkan mörare och saftigare.