JULSKINKA RIMMAD RAPSGRIS CA 3,7KG
Scan

JULSKINKA RIMMAD RAPSGRIS CA 3,7KG

Art nr: 668088

En Julskinka att tillaga genom kokning eller ugnsbakning. Med Svensk Rapsgris får du ett saftigt, mört och smakrikt kött. Unik svensk råvara där våra grisar har fått raps i sitt foder. Det ger en förändrad fettsammansättning med hög andel omättat och fleromättat fett. Scan Rapsgris kommer enbart från utvalda svenska gårdar.

  • Kött från Sverige

Innehåll

INGREDIENSER: Svensk skinka (90%), vatten, salt, druvsocker, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250.

Näringsvärde per 100g

  • Energi 550 kJ / 130 kcal
  • Fett 4,5 g
  • Varav mättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 1 g
  • Varav sockerarter < 0,5 g
  • Protein 22 g
  • Salt 2,7 g

Allergener

  • Gluten Nej
  • Mjölk Nej
  • Soja Nej
  • Ägg Nej
  • Lupin Nej
  • Senap Nej
  • Sesamfrön Nej
  • Selleri Nej
  • Fisk Nej

Produktfakta

Artnr: 668088

Vikt: 3 666 g

GTIN: 2320808900004

Ursprung: Sverige

Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Köp nu

Hemköp COOP

Tillagning

Ugnsbakad i 125°C eller 175°C : Skölj hastigt i kallt vatten. Svep in skinkan i aluminiumfolie om den ska ugnsbakas i 175°C. Folie behövs inte vid tillagning i 125°C. Stick in en termometer så att spetsen hamnar mitt i skinkan. Lägg skinkan med svålen upp i en ugnssäker form. Ta ut skinkan när termometern visar 70°C, då är skinkan riktigt saftig eller vid 75°C då skinkan är väl tillagad. Häll av skyn och kyl ner direkt om den ska användas till t ex doppspad. Ta bort svålen. Koka: Skölj hastigt i kallt vatten. Stick in en termometer så att spetsen hamnar mitt i skinkan. Lägg skinkan i en gryta med termometern väl synlig. Häll på kallt vatten så att det täcker. Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad och lök. Koka upp, sänk värmen. Skinkan ska sjuda under lock på svag värme. Ta upp skinkan när termometern visar 70°C, då är skinkan riktigt saftig eller vid 75°C då skinkan är väl kokt. Ta bort nätet och svålen. Kyl ner spadet. Kan användas till doppspad eller sås. GRILJERA: Blanda sedan 1 ägg med 2 msk senap. Pensla blandningen på skinkan. Strö över ströbröd. Stick ev in hela kryddnejlikor i skinkan. Griljera skinkan i ugn 225° C i 10–15 min tills den fått fin färg. Låt skinkan kallna snabbt.