Apelsinmarinerad fläskkotlett med paprikatapenade

Apelsinmarinerad fläskkotlett med paprikatapenade

Grilla För 8 personer
Ingredienser
  • 8 Scan Piggham fläskkotletter
  • 4 Apelsiner

Apelsinmarinad

  • 1 dl koncentrerad apelsinjucie
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • skal av 2 apelsiner
  • 2 röda chilifrukter finhackade

Paprikatapenade

  • 4 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
Gör så här Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt marinera i kyl i minst 30 minuter. Dela paprikorna och kärna ur dem. Skär i klyftor, lägg på plåt och vänd dem lite olja. Rosta i ugn 225°C, 10-15 minuter. Lägg paprikan i en plastpåse, låt svalna och skala den sedan. Mixa paprika, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Grilla kotletterna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida. Låt köttet vila innan det serveras tillsammans med paprikatapenade, grillade apelsinhalvor och till exempel potatisklyfor.