Utvald Kotlettrack av Rapsgris
Scan

Utvald Kotlettrack av Rapsgris

Art nr: 498930

Svensk Rapsgris får genom sin uppfödning på foder med svensk raps en unik smakrikhet, mörhet och saftighet. En lätt nötig ton och mjuk textur.

Kotlettracks är en spännande detalj som väcker uppmärksamhet. Med benet kvar får detaljen en djup smak. Rapsgris är lätt att smaksätta så njut med din favoritkrydda eller glaze.

  • Kött från Sverige

Innehåll

INGREDIENSER:Kotlett med ben av Svensk Rapsgris

Näringsvärde per 100g

  • Energi 550 kJ / 130 kcal
  • Fett 6 g
  • Varav mättat fett 1,9 g
  • Kolhydrater 0 g
  • Varav sockerarter 0 g
  • Protein 20 g
  • Salt 0,2 g

Allergener

  • Gluten Nej
  • Mjölk Nej
  • Soja Nej
  • Ägg Nej
  • Lupin Nej
  • Senap Nej
  • Sesamfrön Nej
  • Selleri Nej
  • Fisk Nej

Produktfakta

Artnr: 498930

Vikt: 560 g

GTIN: 2320892600002

Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige

Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Köp nu

ICA COOP Mathem

Tillagning

Rumstemperera alltid köttet innan tillagning. Krydda, salt och peppar räcker, men använd gärna din egen favoritsmak. Över grill: ge racksen en fin yta över hög värme, flytta sedan åt sidan på medelvärme och låt gå klart (gärna under lock). I Stekpanna: värm stekpannan och lägg i lite olja och en klick smör, när smöret tystnar, lägg i racksen och ge fin yta på båda sidorna. Ös gärna köttet hela tiden. Sänk värmen något och låt gå klart.

Bra att veta

Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé. Ytterfilén är ofta delad på längden för att ge en mer filélik form.

Kotlettrad