Ägg och baconsallad med citrondressing

Ägg och baconsallad med citrondressing

En härligt fräsch och ändå matig och mättande sallad - perfekt till en snabb lunch.

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 paket Scan Jägarbacon eller Eko bacon
  • 4 portioner mathavre - kokt med grönsaksbuljong o gurkmeja
  • 1 gurka - tunt skivad
  • 1 knippe rädisor - tunt skivade
  • 250 g små tomater - delade
  • 100 g blandad småsallad
  • 1 liten knippe salladslök

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1,5 msk dijonsenap
  • En halv citron - zest samt 2 msk juice
  • Salt och peppar
  • 4 st kokta ägg - med krämig gula
Gör så här Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut baconet på en plåt och tillaga i ugnen tills de är helt knapriga - ca 30 min. Ta ut och lägg baconen på hushållspapper.

Koka äggen så att gulan fortfarande är lite krämig - ca 7-8 minuter i kokande vatten.

Koka mathavren enligt instruktioner och tillsätt grönsaksbuljong och 2 tsk gurkmeja för härlig färg.

Skölj och skär i ordning grönsakerna. Blanda alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Servera på ett stort fat eller som egna portioner - en otroligt fräsch och ändå matig och mättande sallad!