Pasta med bacon, stekt bryssekål och pamesansås

Pasta med bacon, stekt bryssekål och pamesansås

Att något så snabbt och enkelt kan kännas så gott och lyxigt! Lika bra på en stressig tisdags eftermiddag som en lyxig lördagskväll!

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 pkt Scan bacon
  • 200 g brysselkål - färska
  • olja och salt

Pamesansås

  • 1 shalottenlök - finhackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl cremefraiche
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 3-4 dl finriven parmesanost

Till servering

  • Kokt pasta - al dente
  • Extra parmesan
  • Persilja
  • Nymald svartpeppar
Gör så här Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut baconen på en plåt, lägg även ut brysselkålen på en plåt (sköljda, ansade och kluvna) - blanda runt dem med lite olja och salt - stek bacon o brysselkål i ugnen ca 20 minuter eller till baconen börjar bli krispiga.

Fräs på lök och vitlök i en stekpanna några minuter - de ska bara precis få lite färg. Rör ner cremefraichen och låt smälta helt. Ta av från värmen och vänd ner parmesan. Addera ev lite pastavatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och peppar och vänd ner brysselkål och baconen som skrutits i mindre bitar.

Servera med spänstig pasta och massa extra parmesan!