Raggmunk med baconcrème och morotssallad

Raggmunk med baconcrème och morotssallad

Klassikern raggmunk med ett par nya kompisar som tillför rökighet, krisp, krämighet och fräschör - ja tack!!

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg fast potatis - skalad och grovt riven
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4,5 dl mjölk
  • 2 stora ägg
  • Salt och peppar
  • Smör till stekning

Bacon crème

  • 2 pkt Scan bacon
  • 3 dl cremefraiche
  • 2 msk hackad rödlök
  • 2 msk hackad persilja
  • 0,5 citron - zest
  • Salt o peppar

Morotssallad

  • 3 mellanstora morötter (gärna olika färger)
  • 0,5 citron - juice
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar
Gör så här Sätt ugnen på 100 grader och sätt in en plåt - här varmhålls sedan de stekta raggmunkarna.

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en klumpfri smet - vispa ner resterande mjölk, ägg samt salt och peppar. Riv och krama ur överflödig vätska ur potatisen och vänd sedan ner den direkt i smeten så den inte hinner bli mörk.

Stek baconen krispiga och hacka ner - spara ev. ett par till garnityr. Vänd ner bacon, örter o lök i cremefraichen och smaka av med salt och peppar - ställ svalt tills servering. Hyvla morötterna tunt och dressa runt med citron, olja samt salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna på medelhög värme så de får en gyllne och knaprig yta. Servera med baconcrème och morotssallad!