Läckökorvschips på västerbottenspaj

Läckökorvschips på västerbottenspaj

Härligt krispig läckökorv på små kuber av västerbottenpaj med picklad rödlök. Ett perfekt tilltugg till drinken eller glöggen i jul.

För 4 personer
Ingredienser
  • 0,5 Scan Läckökorv, skivad i tunna skivor

Västerbottenspaj

  • 1 pajskal eller 1 ark pajdeg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl lätt cremefraiche
  • 3 ägg
  • 300 g riven Västerbottenost
  • Salt och nymalen svartpeppar

Picklad rödlök

  • 1 stor rödlök - tunt skivad
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
Gör så här Sätt ugnen på 200 grader.

Rör ihop picklingslagen och slå över den skivade rödlöken.

Förgrädda pajskalet i 10 minuter om så behövs. Rör samman grädde, cremefraiche, ägg samt riven ost. Krydda upp med salt och svartpeppar men tänk på att osten har hög sälta. Häll ostsmeten i pajskalet och grädda ytterligare ca 30-40 min - lägg ev. på ett bakplåtspapper om pajens yta får färg snabbt. Ta ut och låt pajen kallna helt.

Lägg ut korvskivorna på en plåt och stek i ugnen (fortfarande 200 grader) i ca 10 minuter. Ta ut och låt de svalna helt och bli som krispiga chips.

Skär pajen i snygga små bitar - kuber eller trekanter. Stick ner ett chips i varje bit och garnera med picklad lök och någon grön ört.