Fläskragu med pasta och mozarella

Fläskragu med pasta och mozarella

Snabb, fräsch och örtig fläskragu som blir en perfekt middag för hela familjen. Receptet räcker också till någon matlåda om ni har tur.

För 4 personer
Ingredienser
  • ca 1 kg Scan picnicbog, strimlad
  • 2 gula lökar - hackade
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 msk olja
  • Salt och peppar
  • 4 dl rött vin
  • 2 msk honung
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 4 kvistar rosmarin (eller 2 tsk torkad)
  • 4 kvistar salvia (eller 2 tsk torkad)
  • 4 lagerblad
  • Balsamvinäger, salt och peppar
  • Valfri pasta ex manfredine eller papardelle
  • 400 g mozzarella
  • Basilika, riven parmesan
Gör så här Fräs på det strimlade fläskköttet så det får ordentligt med färg, salta och peppra - tillsätt lök, morot och vitlök och bryn ytterligare några minuter. Tillsätt örter, vin, honung, vatten och krossade tomater. Låt sjuda i ca 50 minuter.

Fiska upp lagerblad och eventuella pinnar
från örterna. Smaka av med balsamvinäger,
salt och peppar.

Koka pastan enligt instruktioner. Blanda
pastan med ragun och riv över rikligt med
parmesan, mozzarella och basilika.
Servera genast!