Johans korv

Johans korv

Johans dubbelkorv serveras i ett extra stort bröd med extra allt i topping-väg!

För 4 personer
Ingredienser
  • Scan Grillkorv deli smal
  • Korvbrödsbagarn Bistro Brioche-bröd

Räksallad

  • 200g skalade räkor
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl Crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar

Syrade grönsaker

  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl ättika 24%
  • 1 krm salt
  • 1 Röd lök
  • 1 Morot
  • 1 Rättika
  • 0,5 Gurka

Krämig Asiatisk potatissallad

  • 500g kokt skalad potatis
  • 2,5 dl majonnäs
  • 2,5 dl gräddfil
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vit vinäger
  • 2 msk Sambal oelek
  • 10 cm purjolök
  • 0,5 kruka med koriander
  • Salt och peppar
Gör så här Krama ur all vätska ur räkorna om de legat i lake. Blanda ihop majonnäs, crème fraiche och räkor. Smaksätt med dill, gräslök och dijonsenap. Salta och peppra efter behov.

Skär tunna strimlor av utvalda grönsaker (förslag på grönsaker som är goda att syra: rödlök, morot, rättika, gurka). Blanda ihop den klassiska 1-2-3-lagen bestående av ättika, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp tills sockret är smält. Ta av från värmen. Lägg i grönsakerna i lagen och låt svalna. Om du inte äter upp de syrade grönsakerna direkt så håller de sig i cirka 1-2 veckor om du förvarar dessa i en burk i kylen.

Tärna ner den kokta potatisen i mindre bitar.
Dela och skölj purjolöken, finstrimla sedan.
Blanda ihop alla blöta ingredienser. Vänd sedan i potatis och lök, slutligen koriander.
Smaka av med salt och peppar.

Tillaga korven som du föredrar - koka, grilla eller stek - allt är gott! Lägg två korvar i ett Chicago-korvbröd. Toppa korvarna med asiatisk potatissallad, räksallad, syrade grönsaker och avsluta med lite rostad lök för lite extra crunch.
Njut av en korv med extra-allt i toppingväg!