Baconramen

Baconramen

Den ultimata kombinationen av krispigt bacon tillsammans med välsmakande ramen.

För 4 personer
Ingredienser
  • 280 g bacon (2 paket)
  • 1 gul lök - finhackad
  • 2 vitlöksklyftor - rivna
  • 3 cm färsk ingefära - riven
  • 2 limeblad
  • 2 dl hackad grönkål
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 2 tsk råsocker
  • 2-3 msk risvinäger
  • Ljus soja, chiliflakes efter smak
  • 4 portioner vetenudlar
  • 80 g broccoli
  • 1 knippe salladslök
  • 1 liten påse färsk spenat
  • 4 st kokta ägg
  • sesamfrön
  • Ev. krispig chiliolja
Gör så här Sätt ugnen på 160 grader. Lägg ut hälften av baconen på en plåt och stek krispiga i ugnen.

Skär ner resten av baconen och fräs på tillsammans med lök, när det fått ordentligt med färg - tillsätt vitlök, ingefära och kål och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och limeblad. Koka upp och låt gärna sjuda ca 10 min. Smaka av med soja, vinäger och chili.

Koka äggen i ca 8 min - gulan ska vara krämig men inte rinnande.

Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.

Hyvla broccolin tunt på mandolin. Skiva salladslöken och skölj spenaten.

Lägg nudlar och grönsaker i skålar, fyll på med het buljong och toppa med krispigt bacon, ägg, salladslök, spenat, sesamfrön och lite chiliolja för extra hetta. Meshiagare!