SHICHIMI TOGARASHI BBQ SIGNATURE BURGER

SHICHIMI TOGARASHI BBQ SIGNATURE BURGER

Grilla För 6 personer
Ingredienser
  • 6 st Högrevsburgare a 150g
  • 1 dl Hoisinsås
  • 3 dl Barbecuesås, original
  • 1 st Spetskål, liten (ca 300 g)
  • 1 dl Shichimi Togarashi (japansk kryddmix)
  • 3 dl Majonnäs
  • 12 skivor Hamburgerost, cheddar
  • 6 st Hamburgerbröd, gärna potato buns
Gör så här 1. Blanda ihop Hoisinsås och Barbecuesås.

2. För att göra coleslaw, strimla spetskålen fint och krydda med några
nypor av Togarashin. Tillsätt 2 dl majonnäs samt en matsked av Hoisin-BBQ-såsen. Rör om ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt.

3. Grilla burgarna, det går lika bra i stekpanna och grillpanna som på stekbord. För snygga grillränder, stek på en riktigt varm grill och avrunda över indirekt värme. Pensla med Hoisin-BBQ-såsen tills burgarna är klara (ca 6 minuter beroende på temperatur). Lägg på dubbla skivor burgarcheddar strax innan servering så att de hinner smälta.

MONTERING:
1. Rosta båda bröden snabbt på ovan- och undersidan i torr panna eller på grillgallret så att de blir krispiga och gyllene.

2. Lägg en klick majonnäs på bottenbrödet. Lägg burgaren ovanpå,
sedan coleslaw. Spritsa över lite av Hoisin-BBQ-såsen och toppa med ett par nypor Togarashi. Lägg en klick majonnäs i
locket, stäng och enjoy at once!