Oxfilé i kantarellsås med potatistortilla

Oxfilé i kantarellsås med potatistortilla

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan oxfilé
  • 300 g kantareller
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2½ dl matlagningsgrädde

Potatistortilla

  • 800 g rå tärnad potatis
  • 1 skivad gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 2 ägg

Till servering

  • Vattenkrasse och tomater
Gör så här 1. Stek potatis och lök mjuka i hälften av olivoljan på medelvärme 3-4 minuter. Låt rinna av.

2. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en bunke. Vänd ner potatis och lök. Hetta upp resten av oljan i stekpannan, häll i tortillablandningen och stek på medelvärme tills tortillan har stelnat på undersidan. Vänd och stek färdig, ca 5 minuter.

3. Skär oxfilén i 4 portionsbitar. Bryn i lite smör i en het stekpanna i någon minut på varje sida. Salta, peppra och lägg över på en tallrik.

4. Stek kantarellerna tillsammans med vitlök i lite smör i stekpannan i ett par minuter. Lägg tillbaka köttet, tillsätt grädde och låt sjuda i ca 4 minuter. Vänd köttet efter halva tiden.

Tips! Servera med vattenkrasse och tomater.