Svensk Rapsgris® blir alltmer efterfrågat av såväl proffskockar som hemmakockar. Det är ett griskött som är saftigare, godare och mer smakrikt. Hemligheten bakom den goda smaken är att våra grisar får svensk raps i sitt foder. Det gör inte bara köttet bättre, det är också väldigt uppskattat av grisarna som blir gladare och friskare.

 
Svensk Rapsgris® från noga utvalda gårdar

En seger för den goda smaken

Svensk Rapsgris är ett helt naturligt godare och saftigare kött. Grisarna föds upp hos utvalda bönder och får svensk raps i sitt foder. Du som har provat en karré eller kotlett vet hur stor skillnad det är. Om inte, har du något gott framför dig. Du hittar Svensk Rapsgris i många olika detaljer, både förpackat och i välsorterade chark- och delikatessdiskar. Finns det inte i din butik kan du be din handlare ta hem från Scan.

Vill du veta mer, gå till Köttguiden >


I våra charkprodukter inom Rapsgrissortimentet får man naturligt en högre andel nyttiga fetter, som Omega 3. Läs mer >

Halla Gård, en av våra gårdar

”Mina Rapsgrisar mår bra av rapsen”

Anders Gunnarsson är femte generationens bonde. När han fick chans att föda upp svensk Rapsgris tvekade han inte en sekund. 
- Mina grisar älskar sin nya kost - och de ger godare kött.

Läs mer om våra gårdar >

Recept

Pepparstekt rapsgrisytterfilé med rödkålsnudlar

Nu kommer det vietnamesiska köket på bred front. Prova helstekt ytterfilé med het yta, smaker av sesam och en klassisk nuoc chamsås. Klassisk i Vietnam, alltså.

Till receptet >

Peperonchini rubbkarré med rucola-gnocchi

Bjud på lite sting, lite Italien och massor av härliga smaker i den här karrén. Ett litet ord på vägen: Överkoka inte potatisen och ta ut köttet innan det når innertemperaturen i receptet, den fortsätter att stiga 2-3 grader efter att du tagit ut den.

Till receptet >

Franskstekt kotlett av Scan Svensk Rapsgris med baconlindad potatiscrisp

I Frankrike helsteker man gärna hela kotlettraden. Det blir saftigt och smaken av örterna lyfter hela rätten. Prova själv.

Till receptet >

Apelsin- och ingefärsmarinerade rapsgrisbogsstrimlor i sallad med avokado

När tacon blir tråkig har vi ett alternativ. Samma idé fast helt annorlunda. Kanske blir det en ny fredagsmysfavorit?

Till receptet >

Aleputtrad rapsgrissida med rotfruktsbearnaise

Tålamod är en långkokares bästa vän. Bjud på den här brässerade sidan med massor av smak och du kommer att få stjärnkocksstatus bland dina gäster.

Till receptet >

Olivstekt skinkschnitzel med rostad sötpotatis

Ordet schnitzel får ofta tankarna att gå till mastiga, panerade rätter. Det här är något helt annat: Fräscht, som man säger i huvudstaden.

Till receptet >

Kimchiplättar med bacon

Glöm sylten, glöm vispgrädden. Här är det koreanskt. Kimchi kan du köpa färdig i välsorterade butiker eller göra själv.

Till receptet >

Chokladkladdkaka med knaperstekt bacon

Helt tokigt? Kanske det, men galet gott i varje fall. Prova.

Till receptet >

Produkter
Upp