Svensk Rapsgris® har snabbt fått många vänner såväl bland proffskockar som hemmakockar. Hemligheten bakom den goda smaken är att våra grisar får svensk rapsolja i sitt foder. Köttet får tack vare det en högre andel naturligt nyttiga fetter, som Omega 3.


Resultatet har blivit ett fläskkött som är både saftigare, godare och smakrikare än någonsin tidigare.

Svensk Rapsgris® från noga utvalda gårdar

En seger för den goda smaken

Svensk Rapsgris är ett helt naturligt godare och saftigare kött.  Grisarna föds upp hos utvalda bönder och får svensk rapsolja i sitt foder. Du som har provat en karré eller kotlett vet hur stor skillnad det är. Om inte så har du något gott framför dig. Du hittar dessutom Svensk Rapsgris i många olika detaljer och produkter, från falukorv till grillfavoriten pluma.

Vill du veta mer, gå till Köttguiden >


I våra charkprodukter inom Rapsgrissortimentet får man naturligt en högre andel nyttiga fetter, som Omega 3. Läs mer >

Pluma - En spansk detalj från Svensk Rapsgris®

Pluma av Svensk Rapsgris®

Pluman, eller kotlettkappan, sitter som ett lock ovanpå kotletten, närmast karrén. Pluma betyder fjäder på spanska och detaljen har en form som påminner om en fjäder. Det är också en uppskattad detalj i det spanska köket.

Pluman är platt och passar bra att steka eller grilla hel. Köttet är mört, saftigt och smakrikt. Vi styckar pluman från Svensk Rapsgris, grisar som fått rapsolja i fodret vilket gör köttet mörare, saftigare och smakrikare. 

Pluma av Svensk Rapsgris > 

Halla Gård, en av våra gårdar

”Mina Rapsgrisar mår bra av rapsen”

Anders Gunnarsson är femte generationens bonde. När han fick chans att föda upp svensk Rapsgris tvekade han inte en sekund. 
- Mina grisar älskar sin nya kost - och de ger godare kött.

Läs mer om våra gårdar >

Recept

Vitlök- och rosmarinstekt kotlett med ingefärsinlagd cocktailtomat

Vitlök- och rosmarinstekt kotlett med ingefärsinlagd cocktailtomat - 4 personer

Ingredienser

4 Scan Rapsgris fläskkotletter, 4 klyftor vitlök, krossade, 2 kvistar rosmarin, repade, 2 msk olivolja, salt och svartpeppar Ingefärsinlagd cocktailtomat: , ½ dl ättika, ½ dl socker, 1 dl vatten, 1 bit syltad ingefära, 200 g cocktailtomater, gärna olika färger

Gör så här

Ingefärsinlagd cocktailtomat:
Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg sköljda tomater och den syltade ingefäran i en bunke. Slå över den varma ättikslagen och låt det svalna. Låt stå med
lock i kyl, gärna 1-2 dagar innan den används.

Gnugga in kotletterna med vitlök och rosmarin. Ringla lite olja på och låt dra i 10 min. Hetta upp en panna och bryn kotletterna gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra. Lägg över på plåt och tillaga i ugn på 150°, kärntemp 65°. Ta ut kotletterna och låt dem vila i några minuter.

Servera gärna med pressgurka, gräddsås och pommes frites eller kokt potatis.

Läs mer »

Produkter