Fläskkarré Provencale

Fläskkarré Provencale

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Piggham fläskkarré benfri
  • 1 pkt Scan Lufttorkad skinka 100 g
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar

PROVENSALSK PASTA

  • 300 g pasta
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kapris 120 g
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 kruka basilika
Gör så här Sätt ugnen på 175°C. Dela fläskkarrén på längden och krydda med salt och peppar. Gör små hål i köttet med en kniv och späcka med halverade vitlöksklyftor. Lägg ut skinkan omlott på en skärbräda och rulla in karrén i skinkan. Bryn köttet gyllenbrunt i smör i stekpanna. Stick in en stektermometer i karrén och stek köttet i ugn tills innertemperaturen är 85°C ca 50 minuter. Låt köttet vila 10 minuter innan du skivar upp det. Koka pastan enligt förpackningsanvisning. Häll av vattnet och behåll pastan i kastrullen. Tärna tomaterna och pressa vitlöken. Blanda ner i pastan tillsammans med övriga ingredienser. Hetta upp pastan. Lägg pastan på tallrikar och servera karrén ovanpå. Garnera med basilikablad.