Rostas, bit

Rostas, bit

Scan Mörpack är ett kött av högsta kvalitet och kommer alltid från svenska gårdar. Tack vare vakuumförpackningen blir köttet bara mörare och godare ju närmare bäst-före-datumet det tillagas. Rostas, som är den lilla delen av rostbiffen är ett bra alternativ till oxfilé.

  • Alltid 100% svenskt kött
  • Nyckelhålet

Om rostas, bit

Tillagning

Rumstemperera gärna köttet i 30 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Bryn därefter köttet, helt eller i skivor, i smör och olja. Stek färdigt i ugn på 125° till en innertemperatur av 60° för rosa kött. Låt köttet vila innan det serveras.

Näringsvärde per 100g

Energivärde
500 kJ (130 kcal)
Protein
23 g
Kolhydrat
0 g
- varav sockerarter
0 g
Fett
3.2 g
- varav mättat fett
1.4 g
Motsvarande salt
0.2 g
Salt
0.2 g
Fiber
0 g
Vitamin D
0.50 µg
Vitamin B6
0.58 mg
Vitamin B12
1.20 µg
Kalium
337 mg
Kalcium
6 mg
Fosfor
195 mg
Järn
2.6 mg
Magnesium
22 mg
Zink
4.2 mg
Selen
9.0 µg

Förvaring

KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Färskt nötkött

Nötkött