VINNARRECEPTET

Sveriges bästa Rapsgrisrecep 2014

Äpple- och ramslöksfylld rulle på karré serverad med karamelliserad fattigmans sparris, kräm på reducerad grädde och Majrova, picklade ramslöksstjälkar och röd vårlök samt sötsyrlig gelé på maskros och äppelcidervinäger och skysås. Eller kort och gott – ”Försommar i den västgötska gresahagen!”

Av Matlagerskan

Sveriges bästa Rapsgrisrecept 2014

Vi har bjudit in ett antal matbloggare att tävla om vem som skapar det bästa receptet med Svensk Rapsgris® som huvudråvara. Matbloggarna får fritt välja huvudråvara från Rapsgrissortimentet och har en och en halv vecka på sig från den 28 maj att laga, fota och publicera receptet på sin blogg. 

Vinnarreceptet kommer att serveras som huvudrätt på Dagligvarugalan på Stockholm Waterfront i september. Vinnaren får dessutom en övernattning för två med trerätters gourmetmiddag på antingen Ulfsunda slott, Hesselby slott eller Rosersbergs slottshotell, en Electrolux assistent EKM4200 med tillhörande köttkvarn och grönsaksskärare samt två biljetter till dagligvarugalan.

Vinnaren utses av en jury bestående av:

Tomas Diederichsen – Årets Kock 2011, årets köttkock 2007 

Johan Åkerberg – kock och grisfantast driver måltidskonsultföretaget Måltid

Lena Söder – tf VD/marknadschef Electrolux Home

Mi Andrén – Mediechef Fri Köpenskap

Mina Grubb – koncept- och varumärkeschef, Scan

Benny Granqvist – Styckare och kvalitetsstyrare Scan Linköping

BLOGGARE OCH LÄNKAR TILL RECEPTEN
Upp