Gårdsmiddag

En grillupplevelse för köttälskare som tar middagen tillbaka till ursprunget.

Lördagen den 20 augusti introducerar vi för första gången Gårdsmiddag – en tillfällig grillrestaurang ute i det gröna, som kombinerar god mat med vackra vyer. Middagen äger rum hos familjen Johansson på natursköna samarbetsgården Skattmansö, 3 mil utanför Uppsala. Från grillen serveras det bästa nötkött Sverige har att erbjuda, noggrant utvalt av Scan och vid grillen står restaurang AG:s prisbelönade kockar. Alla rätter delas på vid långbordet bland gamla och nya vänner och du betalar bara för din plats vid bordet, resten tar vi hand om.  

Läs mer och anmäl dig och dina vänner här


Gårdsmiddag

Grillsommar 2016

 


Är du preppad? 

Prepp är helt enkelt vad restaurangfolket kallar förberedelser. Och när det gäller vad du kan göra för en lyckad grillning finns det mycket spännande att utforska.

Läs om marinader, rimning, rub och glaze här.

 

 

 

 

Lamm - värt att grillas 

Lamm är egentligen det perfekta köttet att grilla. Det är smakrikt, men kan kryddas milt eller starkt. Klassiska kryddor är citron, vitlök och kryddor. Men en sötare rub med chili, peppar och muskot är också gott! Lammkött är också saftigt och inte så känsligt för genomstekning som nöt men behöver inte genomstekas som gris.

Prova våra lammracks med fänkål och örter. Enkelt och klart att lägga på grillen. Lär dig mer om lammkött och olika styckesdetaljer här.

 


  


Rökning – en het trend

Att röka kött på grillen är inte svårt. Tvärtom, det öppnar upp en helt ny värld av smaker och kombinationer med olika varianter av rimning, förkokning, marinad och tillbehör. För att inte tala om glaze. Och följer du de enkla grunderna blir det alltid gott.

Läs mer om hur du lyckas med rökningen här.

  

 

 

Rök som ett proffs


Hur gör proffset?

Morgan Stedt är Scans rökexpert, men han röker inte bara på jobbet. Många av Scans nya produkter ser dagens ljus på hans hemmagrill i Kristianstad. 

Läs om Morgan och rökningens hantverk här.

Nya grillprodukter 2016
Härliga grillrecept

BBQ-rökt kalventrecôte med goda tillbehör och tortillabröd

Med en god Steakhouse rub blir denna rätt grillfestens mittpunkt, en rätt som är enkel att tillaga och som alla kan dela på!

Se recept >

Ölmarinerad rapsgrisfilé med bräserad rödkål och löksallad

Svensk Rapsgris® gör mycket av jobbet tack vare sin fina smak men tillsammans med en härlig marinad och ca 20 min på grillen har du en måltid att avundas!

Se recept >

Grillad Flankstek chiliglaserad med ruccolasallad och aromsmör

Ta flanksteken till nya höjder med en marinad baserat på citron, färska jalapeños, honung och sambal oelek. Servera med ett 3 sorters aromsmör och du har favoriträtten serverad.

Se recept >

Helgrillad örtig lammstek med rostad färsk potatis och grillad sparris

En lammstek att bjuda på! Gnugga in lammsteken med olja och krydda ordentligt med salt och peppar. Lägg på vitlök och örter. Lägg på grillen och grilla under lock ca 150°, servera med färsk potatis och sparris!

Se recept >


 Vinn lyxgrillen!


Med en riktigt bra grill blir det roligare att grilla. Här har du chansen att vinna en! 


Svara på frågorna och skriv en kul motivering om hur alla dagar blir grilldagar.

Tävla här!