Potatisgratäng

Potatisgratäng, den enkla men oemotståndliga rätten som lyfter vilken måltid som helst. Med dess krämiga konsistens är det en ständig favorit på middagsbordet.

Gjord på svensk potatis!

Scan svenska potatisgratäng med grädde, ost och vitlök är inte bara för festmåltiden. Den passar lika bra till vardagsmiddagar, grillkvällen, buffébordet och picknicken. Oavsett om du serverar den i en enkel form eller utforskar olika tillbehör och toppings så kommer potatisgratängen att bli stjärnan på middagsbordet.

Toppad med dillchips!?

Toppa gratängen med krossade dillchips de sista 3 minuterna i ugnen. När gratängen kommer ut så pudra med dillpulver och färsk dill. Servera gärna majonnäs med finhackad rödlök, rostad lök, lökpulver och gräslök till.

Till receptet

Enkel tomatmajo som topping

Toppa och gratinera gratängen med tomatmajonnäs. 
Rosta 3 st tomater i ugnen på 250 °C i 20min. 
Mixa rostad tomat och 5st soltorkade tomater till en slät pure. 
Blanda tomaterna med 2 dl majonnäs. 
Baka gratängen i ugn enligt anvisningarna på förpackningen. Spritsa tomatmajonnäsen på gratängen och gratinera i 5min.

Till receptet
HK Scan 231219 7400094

Smaka och låt dig inspireras av denna svenska klassiker och låt kreativiteten flöda när du utforskar olika sätt att njuta av potatisgratängen.

Potatisgratäng 800g

Scans färdiglagade Potatisgratäng är ett perfekt komplement till vårt breda sortiment av kött och charkuterier. Gratängen är gjord av svensk potati...

Potatisgratäng 1500g

Scans färdiglagade Potatisgratäng är ett perfekt komplement till vårt breda sortiment av kött och charkuterier. Gratängen är gjord av svensk potati...

Toppad med ört- och vitlökskrutonger

Gratängen bakas med ört- och vitlökskrutonger för extra crunchig topp. Krisp krisp och härlig provencalsk känsla!

Skär 5 st brödskivor av surdegsbröd i kuber på 1x1cm. Blanda krutongerna med finhackad persilja, 1 riven vitlök och ett par matskedar olivolja. Rosta krutongerna i 150 °C i ca 15min. Baka gratängen i ugn enligt anvisningarna på förpackningen.

Toppa gratängen med krutongerna.

Till receptet
HK Scan 231219 7400042
sortiment

Våra produkter