Flintastek

En riktig grillklassiker - Flintasteken är onekligen populär. Det säljs närmare 900 000 flintastekar om året, vilket gör den till Sveriges mest sålda marinerade grillprodukt!


Flintastekens historia

Visste du att...

Flintasteken kom från början till i Västervik i slutet på 70-talet och kallades då för Rysstek. Styckningsinspirationen kom från öst, därav namnvalet. Produkten skapades på grund av att man ville få avsättning för skinkor även under sommartid och inte bara under december i form av julskinkor. Det blev dock ingen succé och Flintasteken var på väg att tas bort från marknaden. Ett namnbyte i början av 80-talet, inspirerat av de stora dinosauriestekar som serverades i den animerade serien Familjen Flintstones, bidrog sedan till att försäljningen tog fart ordentligt. Flintasteken har länge varit den största färdigmarinerade grillprodukten på marknaden och är idag Scans bästsäljande grillprodukt.Årets smak

Bacon

Upplev en smakexplosion från 70-talet med Scan's svenska grillklassiker för 2024 – nu med huvudrollen: Bacon! Den rökiga och fylliga baconsmaken tar dig till nya höjder av grillglädje.

Flintastek Bacon är perfekt för både familjemiddagar och stora festbufféer. Tillaga den lite längre för bästa resultat, och ge den lite eftervärme för att låsa upp dess fulla smakpotential. Din grillupplevelse väntar!


Att grilla flintastek

Hur grillar du flintastek för att den ska bli så där perfekt? Här har vi samlat några tips för att du ska lyckas med din flintastek.

Snitta första

Börja med att ta ut flintasteken ur förpackningen. Torka ev. av den lite med hushållspapper. Gör 2-3 snitt i svålen så kommer flintasteken hålla sig platt och fin under hela grillningen.

Glöden

Se till att grillen är riktigt varm med en fin grå glödbädd. En varm grill kommer ge flintasteken en fin stekyta.

Vänd köttet under grilltiden

Grilla flintasteken totalt i ca 20-30 minuter, 10-15 minuter per sida. Vänd köttet flera gånger, 5-6 gånger, så steken inte blir bränd av den varma grillen.

Innertemperatur

Flintasteken är klar när den nått en innertemperatur på 68 grader och fått en fin grillyta. Skiva upp köttet lite på snedden.

Grillad flintastek alltid gott

Flintastek - eller som vi på Scan kallar den sommarens och grillens okrönte kung! Flintastek gör sig helt klart bäst på grillen och serveras med en fräsch sallad och gärna med en eller flera goda såser. Det bästa med flintastek är att den passar för alla tillfällen på utflykten, i trädgården och på campingen. Vår flintastek är saftig och mör och är dessutom färdigmarinerad och klar för att läggas på grillen. För inget säger väl sommar mer än en campingstol, en nygjord potatissallad och en grillad flintastek i vår nya goda BBQ Lök smak. Med vår härliga flintastek, gjord på svenskt kött av hög kvalitet, får du ett lyckat resultat varje gång.