Delidisken

Här har vi samlat hela vårt sortiment med charkuterier, och det är verkligen en härlig blandning av rökiga dofter, härlig sälta och fylliga smaker. Det är allt från rökt skinka och olivmortadella, klassiker som alltid funnits på frukostbordet, till lyxigt lufttorkade charkuterier och så klart våra älskade hantverkskorvar. En sak har de alla gemensamt – de är gjorda på 100 % svenskt kött från svenska gårdar. Vi är övertygade om att när man känner till matens ursprung smakar den faktiskt godare. Vi kallar det för Smaken av Sverige.

Källarrökt

Vi har ägnat över 100 år åt att förfina konsten att röka kött. Och även om mycket har förändrats under alla dessa år så finns det traditioner som vi med stolthet för vidare – till exempel vår källarrök i Kristianstad. För det är i källaren, i Kristianstad, som rökskåpen står och det är här vi varmröker vårt kött på traditionellt sätt. Vi eldar med bokved och enris för att skapa värme och den aromatiska rök som lockar fram smakerna och dofterna som bara röken kan. I denna process spelar rätt temperatur och tid en viktig roll för att få en perfekt balans mellan saftighet, rökighet och en angenäm smakintensitet.


Varmrökning

Varmrökning betyder att man röker vid en hög temperatur mellan 80–120 °C. Produkterna röks liggande på galler, och får sin mustiga smak från glödan...Kallrökning

Kallrökning innebär att man röker produkterna på en relativt låg temperatur mellan 20–35 °C. Till våra kallrökta korvar använder vi spån och flis a...


Scan Lufttorkat Samlingsbild

Lufttorkat

Våra lufttorkade charkuterier är tillverkade enligt konstens alla regler och smakar precis som lufttorkade charkuterier ska smaka. Men våra produkter är, till skillnad från många andra, tillverkade på 100 % svenskt kött. När du väljer lufttorkade charkuterier från Scan vet du att de kommer från djur som mår bra. I Sverige har vi en djuromsorg i världsklass, tack vare en av världens mest omfattande djurskyddslagar. Dessutom är användningen av antibiotika lägst i hela EU. I till exempel Italien och Spanien har man ca 15 respektive 12 gånger högre antibiotikaförbrukning jämfört med Sverige (2022). Våra svenska bönder ligger även i framkant när det gäller klimatmedvetet lantbruk och djurhållning, och man arbetar kontinuerligt med att sänka sin klimatpåverkan.


Kom ihåg!

Från Sverige-märket betyder att charkuterierna kommer från djur födda, uppfödda och slaktade i Sverige.
Köttet är styckat, förädlat och förpackat i Sverige.

 


Scan HVKorv Samlingsbild   crop

Hantverkskorv

I Halmstad kallröker vi korv av högsta kvalitet enligt gamla hantverkstraditioner - långsamt över alspån eller enris. Att tillverka den här typen av korv är en lång process där fermentering, mogning och rökning tar upp till sex dagar. Vårt sortiment bjuder på lokala delikatesser där smaker och namn ofta hämtats från trakten de härstammar från, t ex vår klassiska småländska lökkorv. Vår hantverkskorv är lika självklar på frukostmackan mitt i veckan, som en lokal delikatess på charkbrickan.  En del av vår svenska matkultur!


Våra klimatmål

Som stor aktör i branschen ställer vi höga krav på oss själva om att hela tiden ligga iframkant.
Sedan 2003 har vi minskat vår klimatpåverkan med hela 76 % (2022).

Läs mer om vårt klimatarbete här

Påläggsklassiker

Långt tillbaka i tiden var pålägg en lyx man unnade sig några få gånger per år, idag är denna vardagslyx en självklar del av vår svenska smörgåskultur. Bland våra påläggsklassiker hittar du t ex vår kokta delikatesskinka och kokta medwurst, båda med milda smaker och mör konsistens. Dessa traditionella pålägg går hem hos båda stora och små, och är därför favoriter hos många trogna kunder i delidisken.