Marockansk kebab på kalvstek

Marockansk kebab på kalvstek

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg Kalvstek
  • 1 msk Ras El Hanout krydda
  • 1 Citron, tunnskivad
  • 2-3 msk Olivolja
  • Salt och Svartpeppar
  • 4-6 Baguette, luftiga
  • 1 sats Toum, se recept nedan (går att byta ut mot aioli)
  • Rödlök
  • Kvisttomater
  • Sallad
  • Toum
  • 130 g Vitlök, "urgroddad"
  • 2 tsk Salt
  • 60 g Citronjuice, nypressad
  • 60 g Isvatten
  • 600 g neutral olja
Gör så här Rulla in kalvstek i plastfilm till en tajt rulle och lägg i frysen, ca 1-2 timmar. Ta ut kalvstek och tunnskiva, så tunt du kan, gärna på skärmaskin. Blanda skivor med ras el hanout, citronskivor, olja, salt och peppar. Hetta upp en panna så den ryker och lägg i 1/3 av det marinerade köttet och stek snabbt under omrörning. Toum: Mixa vitlök och salt tills de blivit finhackade, skrapa ner i mixern från kanterna vart eftersom. Tillsätt 1 msk citronjuice och mixa tills det blir en puré, tillsätt sen 1 msk citronjuice till, mixa tills det blir "fluffigt". Tillsätt drygt 1 dl olja sakta och sen 1 msk citronjuice till, fortsätt så tills all olja och citronjuice är imixad. Förvara kallt tills den ska användas. Servera i nyrostad baguette med Toum, rödlök, skivad tomat, sallad och annat gott.