Lammracks Sous Vide

Lammracks Sous Vide

Sous vide För 4 personer
Ingredienser
  • Lammracks
Gör så här Sous Vide är en grym metod att tillaga kött på! Namnet sous vide kommer från franskan och betyder "under vakuum". Metoden innebär att man tillagar köttet i en vakuumförpackning i form av en lufttät plastpåse som sedan placeras i ett vattenbad. Vattenbadet har en noga kontrollerad temperatur.

Lägg dina lammracks i påsen tillsammans med brynt smör, krossad vitlök, rosmarin, timjan och citronzest (rivet citronskal). Krydda med salt och peppar och låt gå i 3 timmar på 57,5 grader (viktigt!).

Välj själv om du vill bryna dina racks innan du tillagar lammet sous vide eller efteråt. Servera med grillade kronärtskockor, brynt smör och mandelpotatispuré smaksatt med parmesanost och finstrimlad persilja samt citronzest. Du kommer garanterat samla pluspoäng från dina middagsgäster.